Operarejse til New York

The Metropolitan Opera

New York City er et mekka for operaafficionadas verden over. Intet over og intet ved siden af New Yorks legendariske operahus The Metropolitan Opera, som har været ledende i operaverdenen i mange år. Operahuset er placeret i Lincoln Center for the Performing Arts (kaldet Lincoln Center). Her har det haft til huse siden 1966, da operaen blev flyttet fra det oprindelige hus bygget i 1883.

Der er ikke grænser for hvilke store navne, der har skudt deres karriere af sted med katapultisk fart efter deres debut på denne scene. Det er simpelthen stedet, hvor de allerstørste stjerner møder ligesindede og optræder med toneangivende iscenesættelser og dirigenter. Den store tenor Plácido Domingo var en af dem og ligeledes kollegaen Luciano Pavarotti. Sopranen Anna Netrebco har slået sit navn fast her som hvor tids ledende diva. Hun sang Manon i sæson 2012 på The Met, som operahuset kaldes blandt fans over hele verden. Se hende i dette youtube klip fra en anden opera nemlig Donizettis Anna Bolena.

Se klip fra den nye sæson her på The Mets hjemmeside, som giver smagsprøver på , hvad man kan komme ind og høre. Billetterne til forestillinger på The Metropolitan opera er naturligvis en pebret affære, men uden tvivl en oplevelse for livet.

Hvis man vil have en smagsprøve inden billeterne til New York og The Metropolitan Opera ligger i inboxen, så spiller flere biografer landet over optagede versioner af sæsonens operaer fra The Met. Se mere på Operabio.


New York City Opera

The Metropolitan Opera er nu ikke det eneste operahus i New York. New York City Opera finder man også i Lincoln Center. Huset blev grundlagt i 1943 og var fra starten af et operahus for folket. I dag fokuserer man stadig på at nå bredt ud og øremærker en del af forestillingerne til amerikanske komponister og sangere. Det er ikke verdensstjerner, man møder her, og derfor er billetpriserne noget mere overkommelige. Se New York City Opera hjemmeside her.

 

 

 

 

 

Bookmark and Share