Operarejse til London og Covent Garden

Royal Opera House (Covent Garden)

Royal Opera House, også kaldet Covent Garden, er et power-operahus, som har en dansk operachef, den tidligere operachef for Operaen i København, Kasper Holten. Huset er i lighed med The Met i New York et meget karrierefremmende sted for operasangere, der klarer sig worldwide efter deres debut her. Et eksempel var sopranen Kiri Te Kanawa, nu i sin karrieres efterår, som debuterede på Covent Garden i 1970, og derefter lagde verden for sine fødder. Royal Opera House er jo tættere på Danmark og derfor også prismæssigt mere overkommeligt, men helt klart på allerhøjeste niveau kunstnerisk og musikalsk.

Royal Opera House dateres helt tilbage til 1732, og det ligger stadig centralt i London samme sted, omend bygningen er renoveret i flere omgange, senest med en gennemgående renovering i 90’erne. Det var her Haendel uropførste sine operaer og oratorier, hvoraf mange af dem blev specifikt skrevet til Covent Garden.

Covent Garden huser også Royal Ballet, ligesom Det Kongelige Teater i København er hjemsted for Den Kongelige Ballet.

Londonmusicals.dk kan man være heldig at få rabat på billetterne til Royal Opera House, selvom det primært er et site for musicalbilletter. Der er mange, der sælger billetter, men timeout.com London virker overskuelig. Covent Gardens egen hjemmeside har forskellige rabatordninger, som er værd at tjekke ud.

Bookmark and Share