Introduktion til opera før rejsen

Operaen har en lang historie, der går helt tilbage 1500-tallets Italien. Herfra rejste den populære kunstart ud i hele Europa og senere verden i øvrigt. Operachefen i Covent Garden (London), danskeren Kasper Holten, kalder opera for følelsernes fitnesscenter. Sandt er det, at opera handler om følelser sat på tekst og toner.

I nyere tid var det de tre tenorer Plácido Domingo, José Carreras og Luciano Pavarotti, som for alvor fik operaen ud til det brede publikum. Deres performance til verdensmesterskabet i fodbold fra 1990 skabte et hype og en popularitet, der bragte opera væk fra feinchmeckernes elfenbenstårn og ud til folket. Men ret beset har opera i dens hjemland, Italien, altid været en folkefest.


Operarejse.dk linker på denne side til bøger, hvor man kan starte en forhåbentlig livslang rejse ind i operaens land. Det kræver ikke andet end nysgerrighed.

Opera i Øjenhøjde

Henrik Engelbrecht, tidligere musikchef i Tivoli med en fortid på Det Kongelige Teater, har skrevet bogen “Opera i øjenhøjde – en grundbog i 3 akter for entusiaster og begyndere”. Køb den på Saxo.com.

 

 

 

 

 

 

Mogens Wenzel Andresen har forfattet Politikens operafører, som giver et overblik i de største og mest kendte operaer både i Danmark og internationalt. Her kan du få indblik i mere end to hundrede operaer verden over. Køb den på Saxo.com.

 

 

 

 

 

 

 

John Allisons “The pocket companion to opera”. Køb den på Amazon.uk.com


 

 

 

 

Bookmark and Share